Kun en tåbe...

Kun en tåbe...

...frygter ikke haven

Denne blog handler om mine haveerfaringer, frustrationer, planer og ideer. Der vil lejlighedsvis forekomme latterlig lommefilosofi og sære indfald. Til gengæld kommer den ikke til at handle om hunde.

Forår!!

forårsløgPosted by Sissel Bagge Sun, March 20, 2011 20:14:17

NU er det forår. Ihvertfald hvis man ser på alt det der spirer og gror rundt omkring, selvom der stadig er nattefrost og en wind-chill-faktor der vil noget!

De her er da heldigvis blå!

De små botaniske krokus har vist deres små stive, stribede blade sine steder. Og dér, hvor jeg møjsommeligt har forsøgt at etablere en krokusplæne, blomstrer de søreme! Men de spreder sig ikke så meget, desværre. Muligvis fordi det har været temmelig vanskeligt at overbevise ingeniøren om at græsset ikke skal slås før bladene er visnet ned. Pludselig en dag jeg kommer hjem er marken mejet og krokusserne mejet ned.

Og de her er lyseblå :-)

Efter vi har investeret i en robotplæneklipper er problemet bestemt ikke blevet mindre. Så i år må jeg overveje at lægge en temporær beskyttelsesledning ud omkring de små kulørte. For der er da ikke noget, der kan glæde øjet mere end en farvelade i plænen, når det ellers er trist og mørkt derude! I øvrigt blev det til lidt mere farvelade end hensigten var. Jeg er efterhånden ikke så grøn som jeg har været, når det gælder forårsløg (tulipanløg, dahliaknolde...), men da de små krokus skulle lægges i plænen skete det efter alle kunstens regler og udelukkende i blåviolette og hvide nuancer, og forventningens glæde ville ingen ende tage. De første der kom op, var naturligvis gule. Og en eller anden forårsdag må jeg jo tage mig sammen og fjerne de formastelige mens jeg stadig kan se farverne. Og fortsætte det møjsommelige arbejde med at løfte græstørv og lægge flere hvide, blåstribede, blåplettede og violette løg ned.

Her er det godt med et foto når alle står i fuldt flor. Helst med et par faste fikspunkter, for med mindre man skrider til at male plænen med fodboldbanefarve og holder det vedlige sommeren igennem, så er det umuligt at vide hvad der står hvor i plænen når efterår og løglæggetid indtræder. I efteråret har jeg endda investeret i engelske specialkrokus (nu må vi se om farverne holder), så dem er jeg ret spændt på at se, når de dukker op...

Alpeviolerne overlevede! Nu er jeg bare spændt på om der kommer flere, men foreløbig har 4 styks vist sig.

Lidt håb i alt forfaldet

Og så er der erantis. 11 er det blevet til i år, trods flittig spredning af erantisfrø både fra de få og fra andre haver. Måske er de heller ikke vilde med grusblandet jord.

Fire på rad!

Vintergækkerne er trofaste. Nok er det ikke blevet til de store hvide tæpper jeg havde drømt om, men der bliver langsomt flere af dem - både i det hvide bed og rundt hvor jeg ellers har lagt forårsløg.

Her står de tæt på foderbrædtet, som det ses...

Men der er også liv højere oppe. For 7-8 år siden købte jeg en billig opstammet pil i Netto, og den trives i mit 'makro-bonsai-bed' - den må studses lidt ind imellem, men det bliver altså ikke efter 'grydemetoden' - jeg syns ikke det er pænt når folk gi'r deres opstammede pile pagehår. Men det var gæslingerne vi kom fra - er de ikke søde?

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.