Kun en tåbe...

Kun en tåbe...

...frygter ikke haven

Denne blog handler om mine haveerfaringer, frustrationer, planer og ideer. Der vil lejlighedsvis forekomme latterlig lommefilosofi og sære indfald. Til gengæld kommer den ikke til at handle om hunde.

Håndsavsmassakren vol II

beskæringPosted by Sissel Bagge Sat, February 26, 2011 17:42:57

Jeg laver stier! Jeg synes det er hyggeligt at man ikke kan overskue haven på een gang men sådan lissom kan bevæge sig rundt på små stier og finde flere blomster/grenbunker/ukrudtsplanter rundt omkring i haven. Fortrinsvis af flis - rundt omkring drivhuset havde jeg ambitiøse planer om at lægge fliser, men helt ærligt, jeg gider sgu ikke. Alt det graven og slæberi... og nu kan jeg så også læse mig til at det er meget bedre med vandgennemtrængeligt materiale, så vi ikke hælder alt det overskydende vand lige i kloakken. Smart! Så kan man være både klimavenlig og doven på een gang!

Ældre sti, der snart er overtaget af efeu

Ikke at overskydende vand er noget problem her i grusgraven - det forsvinder guderne må vide hvorhen i løbet af no time, på trods af at man al'så ikke skal langt ned ad vejen før det modsatte gør sig gældende. Men sådan har vi alle vore udfordringer...

Men jeg skulle jo ha' fliset alle de grene som jeg havde massakreret i sidste weekend. Og den lille maskine gnavede sig tålmodigt vej igennem alt, der ku' komme ned gennem åbningen, det er i grunden ganske imponerende. Store bunker blev det til, så jeg kunne indvie en ny sti fra drivhuset og ned til brændeskur/vinteropbevaring af kapillærkasser etc.

Den nye sti

Videre med de stier jeg lavede sidste år - desværre med plastkanter, der ikke rigtig pynter, men det der med stål, det må vi komme nærmere ind på senere. De var billige! Lissom den såkaldte rosenbue, som jeg købte i Netto for 39,- og regnede med at beklæde med kaprifolium. Men jeg må sande at den er for grim. Og i øvrigt ikke klarede sig voldsomt godt gennem vinterblæsten.

Nu skete der bare det, der ikke måtte ske, nemlig at jeg løb tør for flis! Eller rettere for grene at flise, og det på trods af at jeg fik forgrebet mig på en af mine grenbunker med masser af godt kastanjemateriale fra sommeren. Gode råd var dyre! Men ingeniøren fik et genialt indfald og foreslog at jeg tyndede lidt ud i blommekrattet. Det bliver ganske af sig selv tættere og tættere som sådan nogle krat jo gør. Jeg mistænker rodskud, for det er ærlig talt ikke mange blommer jeg har set på træerne - der gik flere år før jeg opdagede et par stykker og dermed kunne identificere krattet. Der er dog planer om at sætte en fremmed og blomstrende gren i vand under dem til foråret, så kan det være der kan ske lidt krydsbestøvning og komme blommer. Til en forandring. Men lige nu er der masser af små gnallinger af træer, der får for lidt lys til at blive til noget, for ikke at tale om udgåede grene og den stedvise hyldebusk - masser af potentielt flis, med andre ord!

Klar til anden version af håndsavsmassakren!

Det blev rigtig pænt, syns jeg, og planlagde straks at fylde 'skovbunden' med hvide og blå forårsløg - der står allerede en hel del afblomstrede potter i udestuen :-)

Så er der snart ryddet...

Og så kom der gang i grenfliseren igen

På trods af alt det nye materiale måtte jeg alligevel ty til lidt pil for at få dækket hele drivhusstien. Men så er der også klimavenlige og bæredygtige stier i baghaven. Gad vide hvad jeg skal forgribe mig på næste gang jeg trænger til mere flis...? ;-)

Der kommer masser af røde tulipaner og heuchera til venstre, og masser af ukrudt til højre. Derfor den sorte plastic.

  • Comments(0)//kun-en-taabe.kennel-hunters-house.dk/#post4