Kun en tåbe...

Kun en tåbe...

...frygter ikke haven

Denne blog handler om mine haveerfaringer, frustrationer, planer og ideer. Der vil lejlighedsvis forekomme latterlig lommefilosofi og sære indfald. Til gengæld kommer den ikke til at handle om hunde.

Lykken er...

forårsløgPosted by Sissel Bagge Thu, February 17, 2011 22:20:35

...en udestue udenfor køkkenvinduet! Her kan man placere sine vaser med tulipaner, så buketter der dårligt ville holde en uge inde i varmen kan stå derude i ugevis, sammen med potter med forårsløg. Lige til at blive i rigtig godt forårshumør af, selvom frosten bider.

Lige nu er der ingen tulipaner...

Jeg fandt de første vintergækker i sidste uge! De var lokket frem af tøvejret, og nu ligger de nærmest hen ad jorden og ser kede ud.
Ellers har perlehyacintherne har allerede i lang tid vist deres saftige grønne blade. De blå af dem, altså. Jeg har et lille Sissinghurst-bed – altså bare et lille bed med udelukkende hvide blomster – der er kantet med hvide perlehyacinther. Da de kom op første gang viste det sig at en enkelt i rækken var blå, og jeg har ikke lige nænnet at flytte den. Det ville ellers være ret enkelt, eftersom den som den eneste allerede har bladene 5-7 cm over jorden. Så hvem ved? Måske ender det med at jeg graver den op til drivning i et lille krokusglas herinde. Det må dog vente til frosten går af jorden igen...

Før frosten slog til igen

Der har allerede længe været livstegn fra de tidlige alpevioler, cyklamen coum. De trives i min have! Bittesmå nye planter laver bittesmå knolde på størrelse med nipsenålshoveder og i år (lover jeg mig selv) vil jeg forsøge om jeg kan sprede de små nye over et større område. Og mens de overvejelser stod på opdagede jeg pludselig et antal små – nåja, cyklamenfarvede – næb, der sad gemt mellem bladene. Midt i december!! Det var næsten rørende. Jeg forsøgte at skære nogle stykker af og sætte i vand for at kigge nærmere på dem og se om de skulle springe ud. De er helt ustyrligt yndige, og et par af dem slår lige en krølle på stænglen over blomsterhovedet. Forårsalpevioler kan stærkt anbefales!! (men de springer altså ikke ud i vasen).

Der er vist også lidt græs, der skal luges

Jeg har fået kørt næsten hele den store grenbunke gennem flishuggeren, men rosenbunken ligger der stadig. Gjorde nogen halvhjertede forsøg på at få gang i afbrændingstønden, men det lykkedes ikke rigtig. Og der er dæleme meget at brænde af! Så nu overvejer jeg at lave endnu en grenbunke et sted i yderkanten af haven. Godt nok står der i bøgerne at afskårne roser skal væk fra haven – men der står jo ikke noget om hvor langt væk. Og hvis de kommer helt ned i hjørnet kan det vel ikke skade? Insekterne er jo ligeglade med om der er torne på roserne.

Ingeniøren gør ellers grin af mine grenbunker – især når jeg forsvarer mig med at der skal være plads til et pindsvin, hvis et enkelt af slagsen kunne ha’ lyst til at indfinde sig (jeg har aldrig set nogen her i haven). Men det skorter ikke på bemærkninger om kæmpepindsvin når bunkerne hober sig op... Så er det godt at vide at nyttedyr skal ha’ steder at overvintre og formere sig. Selvom det til tider virker som om der er mindst lige så mange skadedyr som nyttedyr her i haven...

Et smukt ingeniørfoto af baghaven med den famøse rosenbunke i forgrunden

  • Comments(0)//kun-en-taabe.kennel-hunters-house.dk/#post3